ALIMENTS PER A SER FELIÇ.
Potser t'hagi sorprès el títol d'aquest post, i no és cap metàfora, els aliments que prens poden ajudar-te a ser feliç. Tots sabem que una alimentació acurada i equilibrada ajuda a mantenir el nostre cos sa i en forma, però també la nostra ment. Només el nostre cervell requereix un 20% de l'alimentació diària.
Determinats components d'alguns aliments actuen en el nostre cervell i segreguen substàncies químiques ( com les endorfines ), que afecten positivament al nostre estat anímic i ens fan sentir-nos més enèrgics i clars. Aquesta alimentació " de la felicitat " afecta el nivell de serotonina, que pot tenir una acció semblant a la dels antidepressius, reduint l'estrès, el cansament i ajudant a tenir un son reparador.

La serotonina es produeix per l'actuació d'una proteïna, el triptòfan, que podem trobar en aliments com el formatge, la carn magra, el peix, els llegums i les nous. Si aquesta proteïna es combina amb carbohidrats ( que produeixen insulina ) el resultat és la serotonina. Els carbohidrats són necessaris diàriament, però amb moderació ( la xocolata, el pa o la pasta es troben dins d'aquests aliments ) .
Tampoc podem oblidar els efectes de la " cromoteràpia " en l'alimentació , i no és cap mite . Els aliments taronges i vermells estimulen , els blaus calmen , els grocs pugen l'estat anímic , i els verds ajuden a la concentració .
A més d'aportar felicitat i benestar , aquests aliments , preparats i distribuïts de forma correcta , són totalment compatibles i necessaris en una dieta sana i equilibrada :
Cereals integrals : hidrats de carboni que contenen una gran quantitat de fibra i energia .
Pa de sègol i civada : contenen un alt grau de vitamines B , que combaten els canvis d'humor i ajuden a pal · liar el mal de cap i el cansament .
Espinacs i altres verdures fosques : contenen magnesi , fonamental per als músculs . Ajuden a evitar l'insomni .
Enciam : l'àcid fòlic que conté ajuda a l'ànim ia evitar la fatiga .
Tomàquet : és un potent desintoxicant i remineralitzant gràcies als seus vitamines A i C. Entre les seves propietats , destaca la reducció del colesterol i malalties cardiovasculars , l'enfortiment del sistema immune , i la seva funció antioxidant .

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada