dimarts, 4 de juny del 2013

La elastina és una proteïna del teixit conjuntiu amb funcions estructurals que, a diferència del col · lagen que proporciona principalment resistència, confereix elasticitat als teixits. Es tracta d'un polímer amb un pes molecular de 70 kDa amb gran capacitat d'expansió que recorda lleugerament a una goma elàstica. La elastina es troba present en tots els vertebrats. La elastina és important també en la capacitat dels cossos dels vertebrats per suportar esforços, i apareix en majors concentracions on es requereix emmagatzemar energia elàstica. Usualment es considera que és un material elàstic incompressible i isòtrop.








La elastina juga un paper important dins de la fermesa i flexibilitat de la pell. És al final de l'adolescència quan el cos comença a deixar de produir elastina de manera pròpia.
Hi ha diverses recomanacions per preservar la taxa d'elastina en el cos, entre les que s'inclouen l'evitar l'exposició al sol, allunyar-se del cigarret i el prestar especial atenció als aliments que s'ingereixen a fi de decidir-se per aquells que afavoreixen l'elastina .
Per exemple, els aliments rics en Omega 3 com les nous, salmó, oli d'oliva i alvocats ajuden a mantenir una quantitat òptima d'elastina en el nostre cos.
Les llavors de raïm són riques en polifenols, uns potents antioxidants, són aquelles vitamines que ajuden directament a lluitar contra l'envelliment. Aquests polifenols promouen la síntesi de l'elastina, actuant directament sobre la fermesa de la pell, a més ajuda a estimular la microcirculació.

Bé val la pena començar a optar per aliments rics en coure, com les nous i les avellanes, ja que el coure té una funció d'antiinflamatori, però a més intervé directament en la síntesi de l'elastina.






Els aliments que són rics en Zinc recolzen directament en la construcció de les fibres d'elastina, a més les manté forts, així mateix permet que l'elastina es combini amb altres blocs de proteïnes per formar nous compostos. Els aliments que representen una veritable font de Zinc són els mariscs, el salmó, la tonyina i el bacallà. També es pot trobar a la carn magra, i en el iogurt, formatge i llet.
La següent llista d'aliments són recomanables per la seva relació directa o indirecta amb la formació i síntesi de l'elastina:
• Alvocats: Ric en Treonina que és l'aminoàcid que participa directament en la formació de l'elastina.
• Baies, com mores, gerds, maduixes, nabius, aquests representen una poderosa ajuda en la síntesi de l'elastina.
• Bròquil: Ric en vitamina C que produeix col · lagen i que en combinació amb el coure ajuda a produir elastina.
• Cítrics: De la mateixa manera que el bròquil seu alt contingut en vitamina C porta a la producció indirecta d'elastina.

• Altres aliments com espinacs, col, col, tomàquets i pastanagues són benèfics tant per a la salut en general com per a la producció i síntesi de l'elastina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada