dimecres, 24 d’abril del 2013





LA VITAMINA C
El Cos Humà no pot produir la vitamina C per si sol, ni tampoc l'emmagatzema. Per tan hauriem d'incloure aliments que continguin aquesta vitamina a la dieta diària.
La vitamina C, és un antioxidant molt potent, que ens protegeix de les molècules nocives, evitant que les nostres cèl · lules envelleixin de manera prematura i protegint-nos d'alguns tipus de càncer.
Aquesta vitamina ajuda a formar el col · lagen, que és el teixit que sosté els músculs a l'esquelet, la pell als músculs, i ho manté tot unit, a més d'ajudar-nos en la cicatrització de ferides produïdes per traumatismes, talls, cremades i cirurgia.



La vitamina C estimula l'absorció de ferro d'origen vegetal, per tant si prenem llegums, cereals enriquits amb ferro, fruita seca, figues, prunes i dàtils hauríem d'acompanyar-los amb una amanida de tomàquet o pebrot o amb fruites com cítrics, maduixes, meló, kiwi, guaiaba o mànec.
Aquesta vitamina pot perdre durant la manipulació, la cocció o l'emmagatzematge dels aliments, els temps de conservació haurien de ser curts i evitar de deixar els aliments submergits en aigua i en el líquid de cocció.

El fum del tabac destrueix la vitamina C per tant els fumadors haurien d'augmentar el seu consum.
La fruita i verdures que tenen major font de vitamina C són:
Cítrics, kiwi, mango, papaia, pinya, maduixes, gerds, mores, nabius, bròquil, cols de Brussel · les, pebrots, coliflor tomàquet, patata.
La millor forma d'obtenir els requeriments diaris de les vitamines essencials, entre elles la vitamina C, és consumint una dieta equilibrada que contingui una varietat d'aliments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada