divendres, 5 d’abril del 2013




DESCOBREIX LES CALORIES QUE MENYS ENGREIXEN

L'organisme necessita proveir-se de greix i calories;
CREAR RESERVES;
Els greixos, són nutrients que el cos utilitza per generar membranes cel · lulars, teixit nerviós i hormones. A més constitueixen el combustible que permet al cos fer les seves funcions.
Quan ingerim més greix de la que necessitem, s'acumula en forma de cèl · lules adiposes. Es tracta d'un mecanisme preventiu de l'organisme.
GENERAR ENERGIA;
Quan es parla de calories, es fa referència a la unitat que mesura la quantitat d'energia que aporta un aliment a l'organisme. Per tant, necessitem calories, per funcionar bé.
LA RELACIÓ ENTRE GREIXOS I CALORIES;
Les calories que aporten els aliments que consumim procedeixen dels hidrats de carboni, les proteïnes i els greixos.
Un gram d'hidrats de carboni conté 4 calories, la mateixa quantitat que un gram de proteïnes. En canvi, un gram de greix ens aporta 9 calories, més del doble que els altres dos nutrients.



ON LES OBTENIM?
Un 35% de les calories que consumim cada dia haurien de procedir dels greixos. Però en les etiquetes dels aliments sol figurar el contingut calòric total, sense especificar la seva relació amb els nutrients.


INTERPRETAR ELS ALIMENTS ENVASATS
Imagina que en un paquet de gelat posa que cada ració aporta 178 calories i, a més:
* 15,5 g d'hidrats
* 2g de proteïnes
* 12g de greixos
Ara només has de multiplicar;
15,5 g d'hidrat x 4 calories, que són 62 calories procedents dels hidrats.
2g de proteïnes x 4 calories, que són 8 calories procedents de les proteïnes.
12g de greix x 9 calories, que són 108 calories procedents dels greixos (un 61%).


SABER COMPENSAR
El 61% de les calories del gelat de l'exemple anterior, procedeixen del greix. Es massa... Pots prendre, però perquè no et passi factura compensa prenent aliments sense greix la resta de la jornada. De fet els experts recomanen que la ingesta total de greixos no superi el 30% dels nutrients que prenem cada dia.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada